Esencijalna ulja za početnike Kamilica, Lavanda i Čajevac

Updated: Jun 17

Često se borimo sa lošim zdravljem ili povredama, koje polako prihvatamo kao normalno stanje. Zivimo sa njima uz stalno kukanje, uglavnom zato, što zapravo, ne znamo šta da radimo, da bismo učinili da nam bude bolje. Često jednostavno nastavljamo svoj svakodnevni život u nadi da će sve to što nas muči, jednostavno nestati.

Kroz svoj rad, pokušavam da implementiram jednostavna, jeftina, efikasna i prirodna rešenja, kako biste mogli sprečiti i izlečiti ove svakodnevne poteškoće, a da ne morate previše razmišljati o tome šta da radite.


Tri esencijalna ulja koja treba imati u ormariću za prvu pomoć su kamilica, lavanda i čajevac.


Pet mililitara svakog od ovih ulja možete kupiti za manje od 1000 din ( u proseku), a esencijalna ulja vredna 1000 dinara trajaće vam dobrih 6-12 meseci.

Esencijalno ulje

KAMILICA


Kamilica je odlična za zarastanje kože, ublažavanje bolova, jačanje imuniteta, umirenja alergijskih reakcija i podsticanje opuštanja. Takođe je fantastična za bebe, malu decu, pomaže kod promena raspoloženja, temperamenta, problema sa zubima, kožnih tegoba, opšteg imuniteta i alergija...
Esencijalno ulje

LAVANDA

Lavanda je takođe odlično ulje za negu kože, pogodno je za sve tipove. Jedno je od retkih, koje smemo nanositi direktno na kožu, nerazredjeno. ( Naravno, ovo ne radimo često, osim u slučaju opekotina i sl). Takođe pomaže u ublažavanju bolova. Podstiče i u balansiranje cirkulacije, nerava i hormona, olakšava varenje, reguliše ciklus i ublažava bolne menstruacije, kao i PMS. Snažan je antiseptik koji jača imunitet i pomaže telu da se bori protiv infekcija, što ga čini vrlo dobrim protiv kašlja, prehlade i gripa. Esencijalno ulje lavande deluje sedativno i pospešuje odmor, opuštanje i san.


I lavanda i kamilica ublažavaju stres, anksioznost, napetost, strah, tugu, potištenost, napade panike i depresiju.


Esencijalno ulje

ČAJEVAC


Čajevac je esencijalno ulje koje je veoma moćno protiv svih zaraznih organizama - bakterija, gljivica i virusa. Ima snažno terapeutsko i pročišćavajuće dejstvo na kožu, probavu, disanje, mokraćni sistem, bori se protiv infekcija po celom telu, pomažući ubrzavanje procesa oporavka i sprečavanje početka infekcije.

Sva ova tri ulja su efikasna kod lečenja beba, dece, tinejdžera, odraslih i starijih osoba. Možete ih koristiti u kadi, kao komprese, raspršivati u vazduhu putem aroma lampe ili difuzora, a parna inhalacija je posebno efikasna posebno kod respiratornih tegoba, čišćenja kože na licu, ublažavanja glavobolje, jačanja imuniteta i podsticanja opuštanja.


#aromaterapija #etericnaulja #esencijalnaulja #prirodnolecenje #prirodaleci #kamilica #cajevac #lavanda


59 views0 comments