Fantastični sladoled sa samo 5 sastojakaSvi volimo sladoled, ali u industrijskom sladoledu, osim velike količine šećera, nalazi se i dosta aditiva, tako da je bolje, kad god smo u mogućnosti da sami napravimo ovu divnu poslasticu.

Za ovaj recept, ne treba nam ni puno vremena, ni puno sastojaka.Sastojak br. 1:


Može biti grčki jogurt, može biti mileram. U ovom receptu je korišćeno 350g milerama i 50g grčkog jogurta.


Ukoliko ne konzumirate mlečne proizvode, možete koristiti kokosovu kremu, tj. kokosovo mleko sa što većim procentom masti.Sastojak br. 2:


Jagode, maline, borovnice, ribizle....bilo koja vrsta bobičastog voća. Mi smo koristili jagode - 4 komada.
Sastojak br.3:


Zasladjivač - količina prema ukusu. Mi smo koristili eritritol u prahu, a može se koristiti i stevija, previa, monk fruit itd. Ako želite da koristite šećer, bolje kokosov nego običan ili med.
Sastojci br. 4 i 5 su opcioni, ali će sladoled biti mnogo ukusniji.

To su 2 kocke Galeb crne čokolade i šaka pečenih lešnika, iseckanih sitno.Pavlaku/ jogurt, zasladjivač i jagode staviti u posudu i izmešati kratko mikserom, tako da ostane malo delića jagoda. Posle toga dodati čokoladu i lešnike i lagano promešati.Dobijenu masu staviti u kalupe i ostaviti u zamrzivač na 2 h da se stegne.


Uživajte u zdravoj poslastici!#zdravsladoled #bezaditiva #jogurt #probiotski #ketosladoled #zdravdezert #zdravaslastica #jagode #bobicastovoce #bezsecera

26 views0 comments

Recent Posts

See All